Quiosco de Prensa
pce.es > Quiosco de prensa

“Desdeño las romanzas de los tenores huecos
y el coro de los grillos que cantan a la luna.
A distinguir me paro la voces de los ecos,
Y escucho solamente, entre las voces, una.
Retrato, Antonio Machado

Elecciones Generales

Els escindits d'EUPV i el Bloc aniran junts a les generals

Gemma Aguilera/ Avui / 28 ago 07

| Les dues formacions nacionalistes no tanquen la porta a EUPV, però la veuen massa dependent de Madrid | Es reivindiquen com la primera coalició "valenciana i d'esquerres" que es presenta al Congrés

El Bloc, Els Verds i el corrent nacionalista escindit d'EUPV, Esquerra i País -que agrupa un 30% de la militància d'EU al País Valencià-, concorreran sota una mateixa sigla, encara per determinar, a les properes eleccions al Congrés.

Així ho ha avançat a l'AVUI Xavier Hervàs, membre de l'executiva nacional del Bloc, que ha assegurat que "les negociacions estan tan avançades que ja es pot donar per fet que tirem endavant la primera coalició netament valenciana i d'esquerres que es presenta a unes eleccions espanyoles".

Segons Hervàs, el Bloc, Els Verds i els escindits d'EU, que el 6 d'octubre es constituiran en partit sota el nom d'Iniciativa del Poble Valencià (IPV), no tanquen les portes al sector més ortodox d'Esquerra Unida, encapçalat per Glòria Marcos, tot i que deixaran clar que "no acceptarem dependències de grups parlamentaris de Madrid ni gent que faci el que va fer amb Compromís pel País Valencià a les Corts: buscar només una cadira sense creure's de cor el projecte".

La futura coalició ja ha fet alguns càlculs i creu que ja té prou suport social per aconseguir entre 65.000 i 70.000 vots a la circumscripció electoral de València, que els donaria 1 diputat. "Comptem amb el suport d'entorns com Escola Valenciana, Acció Cultural i molta altra gent que mantenen la il·lusió, malgrat la patacada que ens vam endur amb Compromís. També sumarem vots del PSOE valencià que han quedat desencantats", assegura Víctor Baeta, membre del consell nacional del Bloc.

De fet, dins del corrent Esquerra i País, que en les darreres eleccions a les Corts Valencianes ha designat 2 dels 5 diputats que li corresponien a EU dels 7 que va obtenir Compromís, s'hi integren bona part dels regidors i alcaldes que té aquest partit a tot el País Valencià, que representen un 40% de l'activitat institucional de la formació.

23 de agosto de 2007

Recomienda esta web
Correo-e

 

PCE
Inicio | Favoritos | Contacto | Mapa | Ayuda | Afiliaciones | Lta Correo |
Optimizado a 800 x 600 pixeles