Federaciones
Inicio > Federaciones >
 

Catalunya


11 de septembre: Declaración del Comitè Executiu del PSUC Viu


PSUC Viu / 11 sep 12

Aquest 11 de setembre, Catalunya viu una de les seves Diades més negres, amb un aprofundiment de les retallades de drets socials i democràtics perpetrada per part dels governs de CiU i PP, i amb unes taxes d’atur i de pobresa completament immorals.

En aquests moments tan difícils, el PSUC Viu realitza una crida a la mobilització unitària contra aquestes polítiques de dretes que estem patint, i en defensa d’una opció d’esquerres oposada al capitalisme i sustentada en els drets socials, la democràcia, una reforma fiscal progressiva i un model econòmic que garanteixi unes condicions de vida dignes en un entorn sostenible per al conjunt de la ciutadania.

Nosaltres tenim clar que defensar Catalunya és defensar als i les seves ciutadanes, especialment la majoria social constituïda pels que treballen o volen treballar al nostre país, i que es veuen afectats injustament per les polítiques d’un govern que enlloc de defensar-los els ataca de manera constant.

CiU no defensa Catalunya, sinó que representa les classes dominants, una burgesia que suposa la minoria social que ha provocat la crisi, s’enriqueix amb la mateixa i vol responsabilitzar-ne als sectors socials més desafavorits. De fet, no dubten en votar a Espanya i Europa lleis que beneficien als poders financers estrangers en detriment de la classe treballadora. Exemple d’això, és la petició dels 5.023 milions al Fondo de Liquidez Autonómico, precisament, una tercera part del frau fiscal a Catalunya, majoritàriament, provinent dels grans patrimonis i el sector empresarial. Aquest rescat l’hauran de pagar els i les treballadores i les classes populars catalanes per així mantenir el compromís de pagament del deute públic irresponsable assumit amb el sector privat. El Govern de CIU desvia els recursos públics dels i les catalanes a l’aprovisionament dels inversors privats. El dèficit social és el principal dèficit de Catalunya, que es tradueix amb la privatització i mercantilització de sanitat, educació i serveis socials destinada a engreixar l’esfera privada
En aquest sentit, aquesta proposta de pacte fiscal, així com la petició de rescat, no són més que estratègies per dissimular la fractura social que assola Catalunya, en perspectiva d’una crisi humanitària de primera magnitud. Si bé és constatable el dèficit fiscal de Catalunya i la necessitat d’un millor model de finançament, CiU, que representa l’avantguarda neoliberal a l’estat espanyol, la instrumentalitza per justificar les brutals retallades i obtenir així rèdits electorals. D’una banda, fomenta l’estètica d’una confrontació amb el govern del PP que esdevé interessadament reciproca. De l’altra, ambdós acorden sense embuts les línies mestres de l’ofensiva definitiva contra l’estat social. Aquesta realitat s’expressa amb l’exigència d’un rescat sense condicions per part del Govern, després de que CIU recolzés al Congrés la Ley de Estabilidad Presupuestaria que les establia.

CIU eleva el patriotisme a raó d’estat alhora que identifica els seus interesses de partit i de classe amb els interessos del conjunt dels catalans i catalanes. CIU utilitza el nacionalisme excloent com a maniobra de distracció per amagar el conflicte de classes existent a Catalunya. És extremadament grotesc estimar Catalunya quan no s’estima la majoria dels catalans. Aquesta és la doble moral del nacionalisme convergent.

El PSUC Viu, alhora que defensa el dret a l’autodeterminació, aposta més que mai per la república federal com a model d’Estat en un moment en que l’estat de les autonomies nascut de la transició és atacat i fa aigües per tots cantons. Fem nostra la defensa d’una concepció i una política que plasmi a nivell legal i institucional el reconeixement del caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüística de l’estat espanyol. Però entenem que la solució democràtica no pot fonamentar els drets polítics i socials en identitats nacionals sinó en la igualtat fonamental de totes les persones i en la protecció de tots els seus drets. Creiem que la república i el federalisme són els instruments més adequats per a aconseguir una democràcia avançada, amb justícia social i solidaritat entre els pobles i les persones.

El PSUC Viu volem una Catalunya incloent amb cohesió social, plens drets de ciutadania, l'establiment de la Renda Bàsica de Ciutadania, l’aturada de tots els processos de desnonament, una salut i educació públiques, de qualitat i per a tothom. Diem no a l’increment de taxes universitàries i a les retallades en ensenyament. El país es construeix des de la ciutadania, no des de l'ensenya.

Volem una Diada de lluita contra les injustícies socials que patim a Catalunya. Reiterem la nostra crida a les mobilitzacions unitàries convocades pels i les treballadores, aturades, joves, pensionistes, i en general per totes aquelles persones i col·lectius afectats per la crisi. En aquest sentit, la marxa del dia 15 de setembre convocada a Madrid ha de ser el tret de sortida cap a una tardor on defensarem de manera decidida els drets de la classe treballadora.

 
Recomienda esta web
Correo-e
PCE
Inicio | Favoritos | Contacto | Mapa | Ayuda | Afiliaciones | Lta Correo |
Optimizado a 800 x 600 pixeles